Segítő beszélgetések integrál önismereti tanácsadóként

Hajlandó vagy meghallani saját igazságod? Készen állsz? Segítek. Te mesélsz, én tolmácsolok.

A saját igazságod minden mondatodban megnyilvánul. Csak a szavak sorrendje, a gondolataid ok okozati tálalása sokszor összezavar. Van, hogy könnyebb félreérteni önmagad, mint meghallani a saját hangod igazságát. Mert van, hogy sok fájdalmas emlék, félelmetes fantázia kapcsolódik ahhoz, amit legbelül magad is tudsz. Ilyenkor hibás gondolati utakon keresed az igazságod, és egység helyett a kétségeidig jutsz.

Változni, megbékélni, rendben lenni csak akkor lehet, ha meghallod és tiszteled saját hangod.

Segítek. Mesélj nekem, én fordítok.

Mi az integrál pszichológia?

Az integrál pszichológia alapja a transzperszonális szemlélet. Az emberre, mint spirituális lényre tekintünk. Integrálunk valamennyi eddig megalkotott nyugati pszichológiai ismeretet és irányzatot (melyek főként az ego kialakulásával, működésével, fejlesztésével kapcsolatosak), ugyanakkor a spirituális világhagyományok ismereteit is használjuk (amelyek az ego meghaladásával a spirituális én újra felfedezésével foglalkoznak). Az integrál irányzat egy teljes spektrumú emberképet, már-már globális pszichológiát kínál számunkra.

Az üléseken integrál önismereti tanácsadóként különböző integrál tanácsadói ismeretek, módszerek, és a különböző spirituális hagyományok igényes és egyedi kombinációjának valamelyikével dolgozom.

Kíséretemben, a fentebbiek segítségével:

–  Térképet kapsz Önmagad megismeréséhez
– Ráláthatsz a csak Rád jellemző egyéni minőségeidre, amelyet közben megélhetsz, kifejezhetsz, egyszóval megtapasztalhatod önmagad
– Meghozhatod saját döntéseidet, felelősséget vállalhatsz az életedért
– Ráláthatsz az elakadások okára, saját személyiséged  mozgatórugóira
– Relaxációt és stresszkezelési technikákat sajátíthatsz el

Az integrált nézőpont lehetővé teszi, hogy adott helyzetben, adott területen a valóság valamennyi fontos aspektusát figyelembe vegyük. Segít eligazodni a komplex és gyorsan változó világunkban, valamint segít az önismeret mélyebb fokára jutni.

Ki az integrál tanácsadó?

A „pszicho” szakmák közül többnyire tudjuk ki a pszichológus, a pszichiáter, a pszichoterapeuta, de hogy ki az integrál tanácsadó, az kevéssé ismert, hiszen egy meglehetősen új szakmáról, képesítésről van szó. Ez a képzés 2006-ban indult el,  világelsőként két amerikai egyetemen és a magyarországi MONÁSZ Felnőttoktatási Intézetben. A hat féléves kurzust Gánti Bence az Integrál Akadémia alapítója, 2011-ben akreditáltatta. Az első akkreditált  Integrál Pszichológia képzésen résztvevő végzős évfolyam 2014 júniusában fejezte be tanulmányait. Ekkor kilenc hallgató kapott integrál tanácsadó képesítést.

Ki az integrál tanácsadó és mire jogosít az integrál tanácsadó képesítés?

Egy mondatban: Az integrál tanácsadó olyan mentálhigéniás, alternatív segítő szakember, aki a wilberi integrál pszichológia rendszerét megismerte és segítő tevékenységében azt alkalmazni képes. Kompetenciája az önismeretük, személyiségük, spiritualitásuk kiteljesedésére törekvő felnőttek integrál szemléletű életviteli, életmódbeli tanácsadására, segítésére terjed ki. (Programakkreditációs lajstromszám: PL-5973)

Tovább…