Valami baj van velem, rosszul vagyok bekötve

Valami baj van velem, rosszul vagyok bekötve


ROSSZUL VAGYOK BEKÖTVE?

A testembe be van zárva egy csomó kis fájdalomcsomag, mintha valami aknamező lenne, újra meg újra aktiválódnak olyan élmények, amik belülről elviselhetetlen intenzitásúak. Szorongás, idegesség, düh, megmagyarázhatatlan félelem. A kiváltó inger, ami aktiválja az aknamező valamelyik bombáját egészen változatos. Nekem pl sokszor a hangerő, és bizonyos vizuális ingerek, képek a nyomógombok. De párkapcsolatban a bizalom témája körül felmerülő legkisebb gyanús mozdulat is belobbantja a csatateret idebent. Hogy a szorongató testérzet alábbhagyjon, elkezdem cselekvésbe fordítani a szorongást. Teszem mindezt tudattalanul. Olykor befelé, máskor kifelé. Kényszeres gondolatokká alakul, vagy lesz belőlük a másik cseszegetése, esetleg sértődés, visszavonulás, vagy önmagam szidalmazása, esetleg önpusztítás, a kapcsolataim rongálása, kapcsolatbontás, lefagyás. Mind mind egyfajta pánikreakció, a fuldokló kapálózása. Nem azért mert rossz vagyok, nem azért mert rosszat akarok. Egyszerűen csak beszűkül a tudatom. Ez annyira elviselhetetlen, és párkapcsolatban olyan gyakran aktiválódik, hogy 40 éves koromra 3 év volt a leghosszbb idő, amit párkapcsolatban tudtam tölteni. Nem azért, mert született szingli vagyok. Hanem azért, mert a testem olyan emlékeket tárol, olyan működéseket idegzett be a gyerekkorom, ami kiveri nálam felnőttként, párkpcsolatban a biztosítékot. Szó szerint. Idegrendszerileg. Ismerős? Hívhatjuk ezt poszt traumás stressznek is, megfejthetjük a minket ért traumát, de a megváltást ez önmagában nem hozza meg. Van remény. Ezért írom ezt a hosszú cikket is.

AZ ÚTRÓL
Arról az útról írok, amit magam is jártam, járok. Sok időt töltöttem egyes állomásokon keringve, mire megértettem, hogy merre van az előre. Szeretném ezt elmesélni, hátha lerövidíthetem valakinek ezt az utat és időben teljesértékű élethez juthat, pl van esélye időben működő párkapcsolatot fenntartani és gyereket szülni és a gyerekének a saját hozott, tudattalanul testben cipelt traumáját nem átörökíteni. Van mögöttem kb 15 évnyi önismereti munka, spirituális gyakorlás, egy pszichológia diploma, gyermekkori bántalmazás és spirituális elkerülés kapcsolatáról szóló diplomamunka, kb 2000 órányi beszélgetés a klienseimmel. Ezek mind alapját adják a leírtaknak, amik mind saját szűrőmön keresztül írt véleméynek. Nem szentírás, kérlek olvasd eképp. read more

Kenny pulcsija

Kenny pulcsija


8 éve dolgozom emberekkel, és nem csak, hogy szeretem felkavarni az állóvizet, de szeretek lemenni az iszap legaljáig. Azt hiszem, hogy a Nagy Lélek addig dolgozik ellenünk, amíg fel nem tárjuk saját ellenállásainkat. Akkor kisimulhatunk és meg is szerethetjük magunkat olyan tökéletlennek, amilyenek vagyunk.

Nemrég kristályosodott ki bennem a “Kenny pulcsija” elmélet. Ő a South Park figurája, akinek a feje helyett a kapucnis pilcsijának a kapucniját látjuk. És, hát Kennyt így szeretjük.

Az elmélet lényege röviden: nem kell levenni Kenny pulcsiját, de még csak azt sem kell kérni tőle, hogy vegye le a pulcsiját ahhoz, hogy közel kerüljünk hozzá. Kenny a pulcsijával együtt Kenny. Így kell őt elfogadni.

Lehet azt mondani, hogy “na de ez így nem oké”, meg, hogy a kapucnis pulcsitól nem látni az embert. Én is sokáig azt gondoltam, hogy a terápiában valahogy le kell szálanként bontani az ilyen pulcsikat.

Közel 8 évnyi kliensezés kellett, hogy belássam, hogy nem kell lebontani a pulcsikat. Abban kell segíteni Kennyt, hogy szeresse magát pulcsival együtt, hogy megértse mit rejt a kapucniba és, hogy szabaddá váljon mindenki elvárásai alól, akiket zavar a kapucnija. Amikor ez a szabadság megszületik, amikor már nem kell a kapucnival valami ellenében definiálni magát, Kenny akár le is veheti ezt a pulcsit. Vagy nem. Mindehogy oké.

Nem megjavulni járunk terápiába, hanem megismerni a működéseinket, a tudattalanul működtetett játszmáinkat és elfogadni magunkat ezekkel együtt. A változás ezek után már – a terápia szempontjából – lényegtelen.

BodyART csoport

BodyART csoport


Úgy döntöttem, hogy lassan újra itt az ideje a bodyART óráknak. Annyi változott, hogy a pandémia az elmúlt 2 évben megtanította nekünk, hogy online is lehet csinálni sokmindent, és még az is, hogy én egy szuperfitt állapotú edző helyett egy 2 éves kihagyás után újrakezdő anyuka vagyok, aki lényegesen kevesebbet bír most, mint amikor abbahagytam az edzősködést. Szóval közös újrakezdésre invitálok mindenkit, ráadásul online. Ennek helye egy zárt FB csoport, ahová itt lehet jelentkezni: https://www.facebook.com/groups/bodyartbymse

Magánügy


Továbbra is Pécsett élek, főállásban a kislányomat nevelem. Egyelőre heti egy napot rendelek, kizárólag online, és csak egyéni üléseket tartok. Egy újdonság, hogy ezentúl online is hallható leszek a most alakuló Déli Fekvés Rádió Magánügy című műsorának szerkesztő műsorvezetőjeként Czimmer-Ferenczy Andrea társáságában. A bevezető adást itt hallgathatjátok meg: https://dfr.hu/podcasts/maganugy/

Te már meghaladtad az egodat?


Lehetséges alcímek: A NewAge spiritualitás túlkapásai, Inkább felébredek, mint felnövök, A megúszás intellektuális kerülőútjai, stb

Photo by Natalie from Pexels

Az ego meghaladása kb azt jelenti, mint Hosszú Katinkának meghaladni a testét és így nyerni olimpiát. Szerintem nincs az a valóságértelmezés, amiben ez lehetséges. Mégis tele a polc ennek a sületlenségnek az ígéretével. Különösen kishazánk New Age spiri bazárja előszeretettel használja ki kamasz társadalmunk rendkívüli naivitását.

read more

Világvége


Karafiáth Balázs barátommal beszélgettünk a Jövőképző Podcastjában arról, hogy 2020-ban milyen világnak lett vége. Megengedtem magamnak, amit mindig, hogy arcátlanul a pillanat hevében meséljek arról, amire a beszélgetés aktuálisan az OTT és MOSTban inspirált.

Íme a podcast: Világvége Podcast Dr Karafiáth Balázs és Király Emese beszélgetése

Online tanácsadásra váltok


Kedves Ügyfeleim!
A jelenlegi helyzetre való tekintettel az üléseket hétfőtől bizonytalan ideig csak Skype-on vagy Zoomon fogom tartani.
Van olyan, akivel most is Skype-on dolgozom és nem látja kárát a folyamatunk, ezért bízom benne, hogy a közös munkát zavartalanul tudjuk folytatni. Megértéseteket köszönöm!
#vigyázzunkegymásra

Inkább felébredek, mint felnövök!


ÚJ VIDEÓ! “INKÁBB FELÉBREDEK, MINT FELNÖVÖK!” EGÉSZSÉGES VAGY ELKERÜLŐ SPIRITUALITÁS?

“Ebben a videóban Király Emesével – Integrál tanácsadó, life és business coach, bodyART oktató – beszélgetek arról, hogy miként is mehetünk félre a spirituális utunkon, ha azt spirituális elkerülésre használjuk, és hogyan is tudjuk ezt felismerni.”

read more

2.4 millió szingli a családbarát Magyarországon


Integrál tanácsadói munkásságom fókusz témája a gyemekkori hiányokból fakadó problémák oldása, segítség az önfelneveléshez ott, ahol elakadtunk. Andrea Oravecz interjúsorozatában beszélgetett velem a témáról ezúttal a szingliség jelenségének vonatkozásában. Hosszú beszélgetés, akkor ajánlom, ha elmélyülnél a témában és van rá időd.

Oravecz Andit idézem:
“Ebben a videóban Király Emesével – Integrál tanácsadó, life és business coach, bodyART oktató – beszélgetek arról a “tünetegyüttesről”, ami szinte lehetetlenné teszi, hogy örömteli és mély (intim) kapcsolatban élhessünk. A Randivonal legújabb reklámplakátja szerint a 2,4 millió szingli országában, a politika szerint pedig egy családbarát országban élünk. Hogyan is van akkor ez? Célunk az ismeretterjesztés, a szégyen és bűntudat oszlatása, és némi kis “irányba állítás”, ha magadra ismersz a beszélgetésből, és hathatós, biztonságos módon szeretnél haladni az önismereti, öngyógyító utadon. Rengeteg mindent érintettünk, váljék épülésetekre. Folytatása is következik. 🙂 “

Évrendező workshop

Évrendező workshop


Kedvesek! Idén újra közös évrendezésre invitállak titeket.

December 29-én délután kiscsoportban találkozunk és néhány izgalmas feladattal segítek abban, hogy ne csak az elméddel, de az intuícióddal, a zsigereiddel, a kreativitásoddal is hozzáférj a vágyaidhoz és manifesztáld azokat a célokat, amiket szívesen állítasz magad elé 2020-ra.
read more