Skip to main content

Önismeret

ahogyan segíteni tudok

Integrál Pszichológiát végeztem. Két diploma után, karrierváltóként, addigra több, mint 10 évnyi saját terápiás élménnyel és 2 évnyi coaching gyakorlat után 2016-ban úgy döntöttem, hogy egy gyakorlatorientált, szellemiségemmel egyező képzésben mélyítem el az emberi pszichéről, viselkedésről és elméről gyűjtött tapasztalataimat és olvasmányélményeimet. 

Ez azt jelenti, hogy nem vagyok a szó klasszikus értelmében vett pszichológus, de önismereti tanácsadóként a lélek elakadásainak kibogózásában segítem a hozzám fordulókat. Az elmúlt években többezer órányi ülést facilitáltam, sokféle technikát, irányzatot elsajátítottam, kidolgoztam saját módszertant. 

Többszáz órás saját élményen keresztül, intenzív workshopokon legfőképp intuitíven tanulok. Így integráltam a munkámba az alábbiakat is: a Hellinger féle családállítást, a Gendlin féle fókuszt, az NLP-t, Byron Katie 4 kérdését (NYC Omega Institute 3 napos intenzív saját élmény), az érzelem orientált kognitív terápia megközelítését, a testérzetekkel való munka, az IFS (Internal Family Systems), az autogén tréning, a meditáció (több 10 napos Vipassana elvonuláson vettem részt), bodywork (150 óra saját élmény).

Saját terápiás óráimat már nem tartom számon, többezer óráról beszélünk, és jelenleg is rendszeresen járok szupervízióba és terápiába.

Saját elakadásom és gyógyulásom folyamatában váltam a CPTSD (Gyermekkori fejlődési trauma) saját élményű tanácsadóvá és dolgoztam ki saját módszertanomat a SAFE SPACE METHOD-ot. A CPTSD a diplomamunkám kutatási témájából a szenvedélyemmé avanzsált.

 Küldetésemnek tekintem, hogy a gyermekkor hatásáról felnőttkori működésünkre minél többen tudomást szerezzenek és felismerjék a gyógyulás lehetőségét. Erről bővebben a SAFE SPACE METHOD oldalon olvashatsz.

Magamról még röviden azt mondhatom, hogy szabad szellemű nőként a tanulás a hobbim, a teremtés lételemem. Világpolgárként szeretek magamra gondolni, és életem legnagyobb ajándéka, hogy egy csodálatos kislány édesanyja lehetek és, hogy a CPTSD gyógyításában megtaláltam a hivatásom.

AMIVEL HOZZÁM FORDULHATSZ

Abban hiszek, hogy egy segítő annyit tud segíteni, amekkora a saját medre. Azaz amiben van saját élménye, amit sikerül megdolgoznia.

Személy szerint a saját élményű terapeuták voltak mindig azok a segítők, akikkel érdemben haladni tudtam saját önismereti utamon. Magam is ezt tartom saját erősségemnek. Sosem féltem lemenni az iszap lagaljáig, és ha már megjártam a poklot, váljon ez mások hasznára.

Sokan fordulnak meg nálam, akik egyedül vannak és nem találják a társukat. 

Olyanok, akik rendszeresen elérhetetlen, vagy bántalmazó kapcsolatban találják magukat.

Társfüggők.

Bántalmazottak és bántalmazók.

Gyeremekkori traumájuk fogságában élnek -ami meghatározza önmagukról és a világról alkotott hiedelmeiket.

Olyanok, akik mérgező családrendszerből jönnek és nem tudnak elszakadni ettől.

Munkamániások.

Olyanok, akik nehéz élethelyzetben vannak és mélyebbre zuhannak, mint amennyire képesek megtartani magukat.

Neked miben segíthetek?