Skip to main content

A KÖR – Lépj ki a szarból!

Önsorsrontás, önbántó gondolatok, kishitűség, csökkentértékűség érzése, bántalmazó partner választása, rossz életkörülményekbe ragadás, életkedv hiánya… Futod a köröket és nem változik az életed?

Van egy jó és egy rossz hírem.

A jó hírem, hogy Te vagy saját életed főhőse és a rendezője is! A rossz hírem, hogy Te vagy saját életed főhőse és a rendezője is!

Tudni, hogy mi vagyunk saját filmünk főhősei, és a filmünk rendezői is mi vagyunk, hatalmat ad az életünk és a döntéseink fölött.  Ezzel nem ússzuk meg a fájdalmat, illúziókat ne kergessünk, de a szenvedés, és főképp az áldozat szerepbe ragadás elkerülhető… Ha nem tetszett amit tapasztaltunk, új filmet írhatunk. Feldmár András írását ajánlom a témában: Lépj ki a szarból! 

Ha elég nagy a nyomás, ha eldöntötted, ha kész vagy megadni magad, akkor kész vagy a változásra. Vedd a kezedbe az életed!

Ha úgy érzed van olyan köröd, amibe beleragadtál és viszi az életkedved, túl vagy számtalan terápián, önismereti foglalkozáson, vagy spirituális gyógyítókon, de csak addig jutottál, hogy már minden oldalról megfigyelted azt, amit csinálsz, mégsem tudsz lépni, van egy ajánlatom.

A KÖR

A KÖR egy anonim közösség, aminek célja, hogy bizalmi körben sikerüljön összeszedni magad, határokat építeni, szembenézni, gyászolni, és lépni. Kiszedni magad abból, amiben vagy.

Csatlakozz!

Ha szeretnél csatlakozni, kérlek írj nekem az [email protected] címre. Írd meg azt is miért szeretnél jönni. A további részletekről e-mailben felveszem veled a kapcsolatot.

Miért indítom el a KÖRt?

Sok évnyi önismeret, terápia, gyógyítók, jóga, oldások, spirituális utazások és rendszeres meditáció mellett is, még mindig benne találom magam olyan körökben, amik viszik az életerőmet.

Ami a KÖRbe lépéssel változni fog az életedben:

1. Önsanyargatásból az Önismeretbe

Ahogy az én példám is mutatja, könnyű az önismeret csapdájába esni. A tapasztalás és tanulás vágya mindennél erősebb bennem és mindent érteni szeretnék. Fejlődni, bármi áron…Olyannyira, hogy képes vagyok az önpusztítás köreibe üldözni magam. „Tanultam belőle”, „fejlődöm” jeligére feszegetem a határokat, annak árán is, hogy tönkremegyek bele. Tanulok magamról persze. De milyen áron? És mire megyek vele? Jobb minőségű tőle az életem? Boldogabb vagyok? Sokmindent köszönhetek neki, de vannak dolgok, amikre nem ez a gyógyír.

2. Önismeretből az Önszeretetbe

Attól, hogy ismerem magam, még mindig nem szeretem elég jól magam.

Erre kellett ránéznem 2017 novemberében egy pszichodráma csoporton. Nem tetszett amit láttam, de ez a helyzet. Szeretném gyakorolni, és megtanulni a határhúzást.

„Szeretnék átlépni az önismeretből az önszeretetbe. Úgy élni, hogy döntök és nem nézek többé hátra.”

Szerencsére a rengeteg önismereti munkának vannak azért előnyei. Jól használva kialakítottam speciálisan önmagam kezelésére szabott gyakorlatokat, mantrákat, rutinokat, amiket rendszeresen csinálok, így próbálom a rossz, fáradt beidegződéseket új szokásokra cserélni. Az a tapasztalatom, hogy könnyebb, ha folyamatosan van kivel megosztani, hogy haladok, miben akadtam el.

Téged is erre hívlak meg. Önszerettel és elfogadással arra használni a megszerzett önismereti tudást, hogy egészséges határokkal haladj előrefelé.

3. Húzz határokat!

A kapcsolataink az életenergiánk visszatöltéséért közel 90%-ban felelősek (hozzáértők szerint). Jól működő, egészséges, építő kapcsolatokat viszont csak kellő önszeretettel és jól működő határokkal lehet hosszútávon fenntartani.

Feladatunk, felelősségünk tiszteletben tartani saját határainkat. És az ezzel járó lehetőségeket és fájdalmakat egyaránt vállni.

Ha nincsenek határaink, akkor először önismereti munkával, terápiában érdemes felépíteni azokat. Erre jó lehet a terápia.

A KÖRről

A KÖR az AA programjára épít, ahogyan Hawkins tanulócsoportja.
Itt nem alkohol vagy kábítószer függőség van a középpontban, hanem olyan függő viselkedésminta, ami megakadályozza az embert az élete teljes, kiegyensúlyozott megélésében. Pl. önsorsrontás – alacsony önértékelés, bántalmazó partner választása, rossz életkörülményekbe ragadás, negatív, önbántó gondolatok, életkedv hiánya…

 

A KÖR 12 lépése 

1. Beismertük, hogy tehetetlenek vagyunk az egóval szemben – hogy életünk irányíthatatlanná vált.
2. Eljutottunk arra a hitre, hogy egy nálunk hatalmasabb Erő visszaadhatja elménk épségét.
3. Úgy döntöttünk, hogy akaratunkat és életünket – a saját felfogásunk szerinti – Isten/ Nagy Lélek gondviselésére bízzuk.
4. Alapos és bátor erkölcsi leltárt készítettünk magunkról.
5. Beismertük a Nagy Léleknek, magunknak és egy embertársunknak hibáink pontos természetét.
6. Teljességgel készen álltunk arra, hogy a bennünk élő Nagy Lélek megszabadítson bennünket mindezektől a jellembeli torzulásainktól.
7. Alázatosan kértük, hogy a bennünk élő Nagy Lélek vegye el tőlünk gyarlóságainkat.
8. Felsoroltuk mindazokat, akiknek valaha kárára voltunk, és készen álltunk arra, hogy mindnyájuknak jóvátételt nyújtsunk.
9. Közvetlen jóvátételt nyújtottunk ezeknek az embereknek, ahol ez lehetséges volt, kivéve, ha sérelmes lett volna rájuk vagy másokra nézve.
10. Folytattuk az önvizsgálatot, és haladéktalanul beismertük, ha hibásnak találtuk magunkat.
11. Igyekeztünk ima és meditáció útján elmélyíteni tudatos kapcsolatunkat – a saját felfogásunk szerinti – Istennel/Nagy Lélekkel, csupán azt kérve, hogy velünk kapcsolatos akaratát megtudhassuk, és erőt, hogy azt kivitelezhessük.
12. Miután e lépések eredményeként spirituális ébredést éltünk át, megpróbáltuk ezt az üzenetet továbbadni másoknak, és ezeket az alapelveket életünk minden megnyilvánulásában gyakorolni.