A KÖR – Lépj ki a szarból!


Share this :   | | | |
A KÖR – Lépj ki a szarból!

Önsorsrontás – bántalmazó partner választása, rossz életkörülményekbe ragadás, önbántó gondolatok, életkedv hiánya…Futod a köröket és nem változik az életed? Mitől függsz? Mások elismerésétől? A kapcsolatodtól? A munkádtól?

Ha úgy érzed van olyan köröd, amibe beleragadtál és viszi az életkedved, túl vagy számtalan terápián, önismereti foglalkozáson, spirituális gyógyítókon, de csak addig jutottál, hogy már minden oldalról megfigyelted azt, amit csinálsz, mégsem tudsz lépni, van egy ajánlatom.

Ha elég nagy a nyomás, ha eldöntötted, ha kész vagy megadni magad, akkor kész vagy a változásra. Vedd a kezedbe az életed!

Indítok egy KÖRT. Próbáljuk meg együtt!

A KÖR célja, hogy bizalmi körben sikerüljön összeszedni magad, határokat építeni, szembenézni, gyászolni, és lépni. kiszedni magad abból, amiben vagy.

Csatlakozz!

Úgy döntöttem, heti egy órát és teret adok az életemből annak, akit megszólít a KÖR. Ha szeretnél csatlakozni, kérlek írj nekem az emese@zuango.hu címre. Írd meg azt is miért szeretnél jönni.

Miért indítom el a KÖRt?

Sok évnyi önismeret, terápia, gyógyítók, jóga, oldások, spirituális utazások és viszonylag rendszeres meditáció mellett is, még mindig benne találom magam olyan körökben, amik viszik az életerőmet.

Önismeret vs. Önsanyargatás

Ahogy az én példám is mutatja, könnyű az önismeret csapdájába esni. A tapasztalás és tanulás vágya mindennél erősebb bennem és mindent érteni szeretnék. Fejlődni, bármi áron…Olyannyira, hogy képes vagyok az önpusztítás köreibe üldözni magam. “Tanultam belőle”, “fejlődöm” jeligére feszegetem a határokat, annak árán is, hogy tönkremegyek bele. Tanulok magamról persze. De milyen áron? És mire megyek vele? Jobb minőségű tőle az életem? Boldogabb vagyok? Sokmindent köszönhetek neki, de vannak dolgok, amikre nem ez a gyógyír.

Attól, hogy ismerem magam, még mindig nem szeretem elég jól magam.

Erre kellett ránéznem 2017 novemberében egy pszichodráma csoporton. Nem tetszett amit láttam, de ez a helyzet. Szeretném gyakorolni, és megtanulni a határhúzást. Szeretnék átlépni az önismeretből az önszeretetbe. Úgy élni, hogy döntök és nem nézek többé hátra.
Szerencsére a rengeteg önismereti munkának vannak azért előnyei. Jól használva kialakítottam speciálisan önmagam kezelésére szabott gyakorlatokat, mantrákat, rutinokat, amiket rendszeresen csinálok, így próbálom a rossz, fáradt beidegződéseket új szokásokra cserélni.

Az a tapasztalatom, hogy könnyebb, ha folyamatosan van kivel megosztani, hogy haladok, miben akadtam el.

Téged is erre hívlak meg. Önszerettel és elfogadással arra használni a megszerzett önismereti tudást, hogy egészséges határokkal haladj előrefelé.

Türelem, tisztelet, szeretet – az van, ami van

Kezdem megérteni, amiről minden spiriguru beszél. Csak elfogadás útján történik meg a vágyott fejlődés. Ezt nem lehet akarni, nem ezért vagyunk itt. A Lélek bennünk saját tempójában halad, és a hosszú úton ez az életünk csak egy állomás. A Lélek bennünk tökéletes időzítéssel teszi pontosan azt, amit leszületésünk előtt szabad akaratából választott.

Szükségképpen azért vagyunk itt, hogy minden pillanatban legyünk, akik vagyunk. És ezt a valakit lehetőleg úgy szeressük, tiszteljük, ahogy van.

Köszönhetően annak, hogy nem csak a Lélek van a játékban, hanem az Ego is beleszól ebbe a földi életbe, sok türelem és elfogadás kell ehhez. Bosszantó és fájdalmas a saját árnyékunkkal találkozni és a saját “hibáinkat” is elfogadni, türelemmel lenni magunk felé, amikor “elrottontunk” valamit.

Határok

A kapcsolataink az életenergiánk visszatöltéséért közel 90%-ban felelősek (hozzáértők szerint). Jól működő, egészséges, építő kapcsolatokat viszont csak kellő önszeretettel és jól működő határokkal lehet hosszútávon fenntartani.

Nincs tehát más dolgunk, mint tiszteletben tartani saját határainkat. És az ezzel járó lehetőségeket és fájdalmakat egyaránt vállni.

Ha nincsenek határaink, akkor először önismereti munkával, terápiában érdemes felépíteni azokat. Ez összetett, hosszú téma. Fogok még foglalkozni vele a blogon.

Te vagy saját életed főhőse és a rendezője is!

Tudni, hogy mi vagyunk saját filmünk főhősei, és a filmünk rendezői is mi vagyunk, hatalmat ad az életünk és a döntéseink fölött.  Ezzel nem ússzuk meg a fájdalmat, illúziókat ne kergessünk, de a szenvedés, és főképp az áldozat szerepbe ragadás elkerülhető… Ha nem tetszett amit tapasztaltunk, új filmet írhatunk.

Feldmár András írását ajánlom a témában: Lépj ki a szarból! 

A KÖRről

A KÖR az AA programjára épít, ahogyan Hawkins tanulócsoportja.
Itt nem alkohol vagy kábítószer függőség van a középpontban, hanem olyan függő viselkedésminta, ami megakadályozza az embert az élete teljes, kiegyensúlyozott megélésében. Pl. önsorsrontás – alacsony önértékelés, bántalmazó partner választása, rossz életkörülményekbe ragadás, negatív, önbántó gondolatok, életkedv hiánya…

 

A KÖR 12 lépése 

1. Beismertük, hogy tehetetlenek vagyunk az egóval szemben – hogy életünk irányíthatatlanná vált.
2. Eljutottunk arra a hitre, hogy egy nálunk hatalmasabb Erő visszaadhatja elménk épségét.
3. Úgy döntöttünk, hogy akaratunkat és életünket – a saját felfogásunk szerinti – Isten/ Nagy Lélek gondviselésére bízzuk.
4. Alapos és bátor erkölcsi leltárt készítettünk magunkról.
5. Beismertük a Nagy Léleknek, magunknak és egy embertársunknak hibáink pontos természetét.
6. Teljességgel készen álltunk arra, hogy a bennünk élő Nagy Lélek megszabadítson bennünket mindezektől a jellembeli torzulásainktól.
7. Alázatosan kértük, hogy a bennünk élő Nagy Lélek vegye el tőlünk gyarlóságainkat.
8. Felsoroltuk mindazokat, akiknek valaha kárára voltunk, és készen álltunk arra, hogy mindnyájuknak jóvátételt nyújtsunk.
9. Közvetlen jóvátételt nyújtottunk ezeknek az embereknek, ahol ez lehetséges volt, kivéve, ha sérelmes lett volna rájuk vagy másokra nézve.
10. Folytattuk az önvizsgálatot, és haladéktalanul beismertük, ha hibásnak találtuk magunkat.
11. Igyekeztünk ima és meditáció útján elmélyíteni tudatos kapcsolatunkat – a saját felfogásunk szerinti – Istennel/Nagy Lélekkel, csupán azt kérve, hogy velünk kapcsolatos akaratát megtudhassuk, és erőt, hogy azt kivitelezhessük.
12. Miután e lépések eredményeként spirituális ébredést éltünk át, megpróbáltuk ezt az üzenetet továbbadni másoknak, és ezeket az alapelveket életünk minden megnyilvánulásában gyakorolni.

A KÖR találkozóinak szabályai

1. Közös boldogulásunk álljon az első helyen.
2. Csoportügyekben egyetlen abszolút tekintély létezik: egy szerető Isten/Nagy Lélek, aki csoporttudatunkban megnyilvánulhat. Vezetőink csupán bizalmunkat élvező szolgálattevők, nem pedig irányítók.
3. A tagság egyetlen feltétele a lelki tudatosság előrehaladása és a felismert mintából való kilépés iránti vágy.
4. A nyilvánossághoz való viszonyunk alapja elsősorban a vonzerő, nem a hírverés. Személyes névtelenségünket a sajtó, a rádió és a film szintjén egyaránt meg kell őriznünk.
5. Az elvek előbbre valók az egyes személyeknél.
6. A Kör adomány alpon működik, önfenntartó.

Csatlakozás

Úgy döntöttem, heti egy órát és teret adok az életemből annak, akit megszólít a KÖR. Ha szeretnél csatlakozni, kérlek írj nekem az emese@zuango.hu címre. Írd meg azt is miért szeretnél jönni.

Leave a reply