Skip to main content

Zsuzsi, a masszázs és a tangóharmonika #BeDoHave.

Vannak emberek, akikről mondják, nekik csak megszületni volt nehéz. És vannak, akiknek sok nehézség jut egy emberöltő alatt.

Példaértékűek számomra azok, akiknek utóbbi sors jutott, és akik ennek ellenére, vagy tán éppen ezért, végtelen hittel és hálával élnek. Zsuzsi is ilyen. A „Négerbaba”, ahogy egy kedves barátnőm szólítja. Eleinte csak annyit tudtam róla, hogy masszőr. Később azt is, hogy csodálatosan tangóharmonikázik. Aztán, hogy 6 évesen gyerekszínész volt, huszonévesen vezetett éttermet, 10 évig dolgozott a Millenáris gazdasági osztályán, aztán úgy érezte mást kell csinálnia és váltott. Így lett gyógymasszőr, akinek a kezét sokan dícsérik. Most épp énekelni tanul. Folyton tele van ötletekkel. És a legnehezebb helyzetekben is tud hinni abban, hogy minden jó lesz.

Vele készült a következő interjú a #BeDoHave projekt keretében.

Hogy hívnak?
Révész Zsuzsanna

Mi a hivatásod?
Gyógymasszőr vagyok.

Mióta csinálod/élsz a hivatásodnak?
2012- ben kezdtem el hivatásszerűen a masszázst. Előtte a Millenáris gazdasági osztályán dolgoztam.

Hogyan kezdted el? Mi indított el?
Kiakakult betegségem miatt egyre jobban elkezdett érdekelni az emberi test, táplálkozás, lélek, és minden más ami ehhez kapcsolódik, magához  a léthez , a jól léthez. Laikusként jártam egy természetgyógyászhoz, aki 3 évig unszolt hogy kezdjek el a gyógyítással foglalkozni, köszönöm neki.

Mi motivál?
Még mindig hiszek abban, hogy nagy dolgot tudok véghez vinni ebben az életemben. Fiatal vagyok még egy pár évig, és boldog, hogy a lelkesedésem nem hagy alább, hogy ebben a megtévesztő társadalomban lehet egészséges utat mutatni az embereknek.

Ki a példaképed? 
Azokat az embereket tekintem példaképemnek, akikből sugárzik az, hogy rendben  vannak önmagukkal, biztos nekik is vannak kilengéseik, de az egyensúlyt meg tudják tartani, találni. Nem neveznék nevén senkit, de szerencsés vagyok mert vannak körülöttem, akiktől bőven van mit tanulnom.

Mire vagy a legbüszkébb?
Arra vagyok a legbüszkébb hogy milyen nagy utat jártam be eddig, és még rengeteg időm van hogy tovább alakuljak, fejlődjek. Mennyit változtam születésemtől kezdve, mint ahogy minden körülöttem, és ez jó, hogy lépést tudtam tartani a változásokkal.

Mi volt eddig a legnehezebb?
A legnehezebb dolog az életemben az elengedés volt, meg mindig küzdök vele, de egyre könnyebb es könnyebb.

Mitől érzed magad elégedettnek?
Elégedettnek érzem magam, hogy megtanultam elfogadni helyzeteket.

Mit csinálsz ha elkedvetlenedsz?
Egy pohár bor mellett, mindig a hangszeremhez nyúlok.

Mik a következő terveid?
Rengeteg tervem van. Zenélni, tanulni, élvezni az életet, igazán. Felszabadítani magam!  Olyan közösségben tevékenykedni, amelynek van értelme. Tenni másokért akik nehéz helyzetben vannak, legyen szó szegény, magányos, vagy akár lelki, testi beteg emberről.

Mit üzensz annak, aki nem tudja merre tovább?
Türelem. Eljön az idő, amikor a lehetőségek csak úgy jönnek az ember életében, borzasztó nehéz ez az út, mindenkinek más miatt, de ezt végig kell járni, senki sem kivétel.