Skip to main content

Integrál Pszichológia

Hosszan gondolkodtam merre tanuljak tovább, azt tudom, hogy emberekkel szeretek foglalkozni, és ebben az irányban fejleszteni magam, minél több nyelvet és eszközt tanulni a meglevő tudásom, tapasztalatom és az intuícióm mellé. Több, mint 2 éve dolgozom coachként.

Gyerekkorom óta szerettem volna pszichológiát tanulni, de a klasszikus pszichológia keretei, a statisztikákon és megfigyeléseken alapuló „tudomány” minden zsigeremben rossz érzéseket kelt, szűkek a keretei, ennél valami többre vágyom.

13 évesen Szepes Mária Mindennapi élet mágiája című könyve kapcsán találkoztam először a spiritualitás fogalmával. Az volt az első Aha élményem, az első megnyugvás számomra, hogy amit és ahogy látok az nem furcsa, nem őrület. A világ sokkal több és nagyobb annál, amit látunk. Az érzékelés dimenziói mélyek és változatosak. A „normális” értelmezhetetlen fogalom, és nehéz időszakokkal teli életem során megértettem, hogy a hit dimenziója nélkül aligha élhető teljes élet. Számomra bizonyosan.

Idén szeptemberben beiratkoztam az Integrál Akadémiára, ahol 3 év alatt spiritualitást és pszichológiát együtt tanulok. Egy kedves barátom megkérdezte miért fontos ez? Miért kell ismerni a vallások misztikusait? A lélek fogalmáról alkotott vallási hiedelmeket, a sámánok gyógyításait, az enneagramm vagy az asztrológia tudományát?

A modern pszichológia kb 100 éves, ennyi tudása és tapasztalata van az emberi lélekről, míg a spirituális hagyományok többezer évnyi tudást hordoznak ugyanerről. A lélekről és annál is többről.

Ajánlom ezt az írást az alábbi videohoz előszóképpen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4-hVeUGTotE]M