Skip to main content

Szabadúszó, mondd lennél-e?

Épp a Városligetben sétáltunk ma egy barátnőmmel, a munkáról beszélgettünk. Váltani szeretne, sok a túlóra, kevés a fizetség, kevés az önazonosság. A kérdés ilyenkor, hogyan, hova tovább? Nem könnyű, de érdemes tudatosan nekilátni a jövőtervezésnek. Idő kell a kilpéshez, nekem sem ment egyik napról a másikra. Tartalékot képezni, új dolgokat tanulni, kísérletezni, felfedezni legjobb tehetségünket, amiben a magabiztosság természetes érzésünk, ez mind energia és idő. De ha megvan a cél, a felé vezető út nehézségei is könnyebben viselhetők.

3 éve vagyok szabadúszó, és nem cserélném le ezt az életformát az alkalmazotti létre. Annak ellenére, hogy ennyi idő alatt nem tudtam olyan üzletet építeni szabadúszóként, ami pénzben a marketinges fizetésemmel vetekedne. Nem azért, mert különösebb okom van panaszkodni a bevételeimre, hanem mert átlag felett jól kerestem régebben.

Igen ám, de a pénz drága mulatság.

Én nem szívesen fizetek érte, mármint a pénzért annyit, amennyit alkalmazottként kellett. Kötött munkaidő, az agyam üresjáratban, a testem beszorítva az irodába. Projektek, amik nem lelkesítenek, de meg kell őket csinálni. Hierarchia, felesleges adminisztráció, alacsony bizalmi szint, hatalmi viszonyok, és rengeteg stressz.

Az, hogy szabadon osztom be a munkával töltött óráimat és azt csinálom, amit szívből szeretek és amiben úgyérzem a legjobb vagyok, mindennél többet ér. A (sok) pénznél is. Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet szabadúszóként sok pénzem. Lehet természetesen. De leginkább, mint a szeretett tevékenységeim lelkes végzésének „mellékes” velejárója. És nem, mint cél és érték.

Ha szabadúszó vagy te is,vagy tervezed, hogy azzá válsz, és érdekel hogyan lehet labdába rúgni a piacon,  gyere el a Design Héten megrendezett Freelancers Weekre, ahol 2 workshopot is tartok.

A workshopok beharangozója:
A Value Proposition Design Canvas segítségével segítségével olyan egyszerűen használható módszert kapsz a kezedbe, amellyel képes leszel a saját márkád felépíteni, erősíteni, és piacképességét növelni.

A Freelancers Lab gyakorlatorientált workshopján intenzív csapatmunkával olyan gyors, innovatív eredményre jutsz, amelyet később továbbfejleszthetsz és pontosíthatsz. A workshopok során megtanulsz jobban együttműködni, egyszerre inspirációt szerezni és inspirálni.

Az esemény regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztrálj a http://freelancersweek.hu/ oldalon! A workshop díja 2500 Ft, mely a helyszínen fizetendő.

Miért jöjjek?
Mert amiről álmodsz, azt el is tudod érni. És ha hajlandó vagy tanulni, segít az utadon.

Az esemény oldala: http://www.freelancersweek.hu/ 

A workshopok Facebook oldalai: PIACOM és a MÁRKÁM